Lördagskul på slottet!

Publicerad: 7 februari, 2024

24 februari, kl. 10.00-12.00
9 mars, kl. 10.00-12.00

Häng med de knasiga slottsfröknarna på äventyr med dans, teater och kreativt skapande! Kom och delta i workshops och spännande aktiviteter.

Vem är det som står och darrar innanför slottets portar? Jo det är gamla Fröken Superrädd som med skakande knän och pickhjärta står och väntar på att modiga barn och kavata vuxna vågar följa med henne uppför de gamla stentrapporna. Tillsammans med sina systrar är Fröken Superrädd uppvuxen på slottet, men hon blir bara mer och mer ängslig ju fler år som går. Vad är det för steg och faktisk ganska härlig musik som strömmar utifrån en stor guldkantad dörr? Jo det är syster Siluetta som har hittat på en ny kringelikrokig slottsdans. Den som vill får sväva ut på det vackra golvet och vara med. Vad är det som knirkar och knackar i nästa sal? Jo här skapas slott, glittriga sköldar och tuffa prinsesskronor. Systrarna Skrammel och Sömntuta bjuder in alla som vill att trycka, klippa och bygga. Fröken Superrädd blir så glad och lättad över att ha haft trevligt och modigt sällskap på den äventyrliga slottspromenaden. Som tack hälsar hon alla som vill att smyga in och klä ut sig och teaterlekar i systrarnas stora magiska garderob. Därinne stökar den mystiska kammarjungfrun Smaragda. Hon är lite blyg och dammig men är faktiskt jättebra på att hjälpa de som vill prova klänningar, riddardräkter eller varför inte lyxiga, vingliga gammaldags skor.

Fri entré.Arrangör: Konstnärsgruppen ”Kul med kultur” i samarbete med Säfstaholms slott och Region SörmlandFör mer information kontakta:Kul med Kultur på 0734-22 59 30 ellerSävstaholms slott på 0151-193 33

Affisch -Lördagskul på slottet

 

Mer aktuell information