Smells like art – doften av ett konstverk

Publicerad: 22 juni, 2021

Smells like art är en utställning där du som besökare får använda både ögat och näsan i en upplevelse som väcker tankar och känslor. Du får glimtar in i Vingåkersbygdens historia och samtidigt lära dig mer om dofternas och parfymernas spännande värld.

I utställningen har ett antal av slottets konstverk valts ut och matchats med dofter. Det kan vara exklusiva parfymer, rena råmaterial eller specialframtagna kompositioner bara för detta tillfälle.

Bland utställningens doftteman finns ung kärlek, sörmländsk kulturflora, alkemi, industrialism, tidlös elegans och sökandet efter det gudomliga.

Det kommer också att bjudas på interaktiva upplevelser för flera sinnen, som passar både vuxna och barn. I våra Skapande verkstäder får barnen bland mycket annat möjlighet att komponera sin egen parfym eller en väldoftande ”toalettbomb” som de sedan får ta med sig hem. I museishopen presenteras bland annat en speciellt för utställningen rumsdoft inspirerad av Säfstaholms slott och praliner. Och mycket mer!

Utställningsperiod
18 juni–19 september 2021

Öppettider Smells like art

Mer aktuell information