Lokal kolorist Birgitta Lovén sätter färg på Säfstaholms slott!

Publicerad: 22 september, 2021

Säfstaholms slott bjuder in till retrospektiv utställning med lokala konstnären Birgitta Lovén mellan 1 – 31 oktober.

Birgitta Lovén, verksam i det lokala konstnärsnätverket SOS – Söder om sjön, är kolorist och arbetar gärna pastost och uteslutande i olja med starka mustiga färger för att få fram det hon vill uttrycka. Varje målning har sin egen berättelse blandad med humor och allvar. Fantasi och verklighet. Det kan vara en blå fisk med papiljotter. Eller en arbetshäst med celluliter som doftar på blommor. Mystik i konsten är en del av Birgittas signum.

 

-Skapande föregås alltid av hårt arbete, vånda. När jag tror mig ha funnit det jag söker är jag redan i en annan dimension där tid och rum upphör att existera. Det är här, först nu inspirationen infinner sig. Smyger sig på. Kan liknas vid en tunn spröd flöjtton, där musikens skälvande viskningar formas om till färg och form, förklarar Birgitta Lovén sitt måleri.

 

Utställningen inleds med vernissage 1 oktober klockan 11.00. Under vernissagen medverkar Birgitta Lovén, dagen bjuder även på musikunderhållning av Edith Barlow ackompanjerad av Carl Pontén på cembalo samt bubbel och praliner.

 

Välkomna!

 

 

Faktaruta Birgitta Lovén – En retrospektiv utställning
1-31 oktober |Säfstaholms slott
Tisdag–söndag 11.00-16.00
Vernissage fredag 1 oktober 11.00

Mer aktuell information