Besök slottet

Säfstaholms slott ägs av Vingåkers kommun och drivs av Kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Här hålls kulturevenemang och aktiviteter, både i kommunens regi och i samarbete med andra aktörer.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och på grund av omständigheterna kring Coronaviruset Covid-19 skjuter vi därför på invigningen av Säfstaholms slott och årets utställningar. Vi siktar istället på att öppna den 18 september 2020. Observera att detta är ett preliminärt datum som kan komma att ändras. Läs mer på folkhalsomyndigheten.se

Restaurang

På grund av rådande omständigheter kring Coronaviruset Covid-19 väljer vi att inte öppna upp slottets café och restaurang under sommaren 2020. Vi följer utvecklingen och folkhälsomyndigheternas rekommendationer och vi hoppas kunna öppna caféverksamheten i samband med slottets invigning till hösten istället.

Butik

I slottsbutiken finns ett noga utvalt sortiment av lokala hantverk och souvenirer. Här finns produkter som knyter an till slottet, utställningarna och Vingåkersbygden. Bland annat böcker, konsthantverk och sörmländska smaker i form av oljor, kryddor och honung.

Slottet är kontantfritt. Vi tar endast emot betalning med kort eller via Swish.

Hitta hit

Vägbeskrivning  

Väg 52 mellan Katrineholm och Kumla 

Koordinater 

59.046370, 15.882544

Tillgänglighet  

Slottet är en kulturbyggnad och är bara delvis handikappanpassat. Från huvudentrén finns en ramp som kan läggas vid trappan. För att komma upp till utställningarna på andra våningen och till verkstäderna på tredje våningen finns en handikapphiss 

Säfstaholms slott

Kultursamordnare