Säfstaholms slott

Välkomna igen sommaren 2020!

Sommaren 2020 slår vi upp portarna till ett nyrenoverat slott! Under Gustaf Trolle-Bondes tid på slottet var det en mötesplats för konst och musikälskare. Grevens gästfrihet var vida känd och i Geografiskt lexikon kunde man 1818 läsa beskrivningar som ”ofelbart ett av de briljantaste i Riket” och ”bland de största och skönaste i en fri och elegant stil som kan täfla med de vackraste i Europa”.

Perioden fram till sommaren 2020, då slottet öppnar igen, kommer att bli intensiv. Det ska inredas och byggas. Scenografin i utställningssalarna ska ta form. Skyltar ska sättas upp, restaurangen ska komma på plats, slottets shop ska fyllas med varor och den nya tekniken ska testköras.

Vår målsättning är att göra slottet levande igen och fylla det med liv och rörelse för unga och gamla, precis som det var på grevens tid. Häng med oss på resan dit! Följ oss på Facebook: @Safstaholmsslott

Stängt under renoveringen

Slottet genomgår just nu en större renovering som omfattar bland annat stambyte, ny ventilation, nytt restaurangkök och nya ytskikt. Säfstaholm kommer därför vara stängt under 2019. För uppdaterad information om hur renoveringen fortskrider, följ oss på Facebook @Safstaholmsslott.

Säfstaholms slott, café och turistinformation är stängda för allmänheten under tiden renoveringen pågår.

Ny hemsida under uppbyggnad

Har du frågor du inte hittar svar på här? Lugn. En ny hemsida lanseras inom kort med aktuell info.

Runt Säfstaholms slott fanns en stor köksträdgård och naturligtvis en äppelgård med plantskola. Här upptäcktes under 1800-talet ett särskilt gott äpple som fick namnet Säfstaholms rosenäpple.

 

Läs mer om Säfstaholmsäpplet här.

Under sommaren öppnar en butik i slottets entré. Här hittar du inredning, böcker och lokalt mathantverk. Letar du efter presenter med Vingåkersanknytning, till dig själv eller någon annan, så har vi produkter från flera olika hantverkare och formgivare.

Läs mer om slottsbutiken här

Vingåkers Turistinformation

Kultursamordnare