Bibliotek

Välkommen till Vingåkers bibliotek!

Vi vill att alla besökare ska känna sig välkomna och få hjälp att hitta det man söker! Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

På biblioteket kan du bland annat låna böcker, tidskrifter och CD-böcker. Det vi inte har här lånar vi gärna in från andra bibliotek. Du kan också sitta här för att läsa och studera samt använda våra datorer eller trådlösa uppkoppling. För att läsa mer om oss och vad som finns här kan du klicka dig vidare i undermenyn i den gröna boxen ovanför bilden. Öppettider och kontaktinformation finns längre ner på sidan.

Nu kan du få digital hjälp på biblioteket!

Den 18 september invigdes Vingåkers biblioteks nya Digidel Center. Ett Digidel Center är till för att minska den digitala klyftan i samhället. Vingåkers bibliotek har valt att göra det genom att erbjuda digital hjälp till alla som behöver! Onsdagar kl. 13-16 och torsdagar kl. 15-18 finns extra personal på plats på biblioteket för att hjälpa dig med digitala frågor. Du kan under den här tiden även boka tid för privat hjälp och rådgivning.

Biblioteket erbjuder dessutom lån av digital utrustning som datorer, paddor och laddutrustning under alla sina öppettider.

Har du svårt att ta dig till biblioteket? Då kan du hålla utkik efter aktiviteter där du bor. Landsbygdsbibliotekarien turnerar runt i bygden med olika evenemang.

Mer info hittar du längre ned på sidan.

Öppettider

Här kan du söka efter böcker i bibliotekskatalogen. Du kan även logga in med lånekortsnummer och pinkod för att låna om eller reservera böcker.

Länk till bibliotekets katalog

Här kan du läsa om våra tips och aktiviteter för barn och ungdomar.

Läs mer om barn och unga på biblioteket här

Här kan du läsa mer om vår satsning på digital delaktighet för alla.

 

Läs mer om digitala satsningar här

Här kan du läsa mer om vår satsning på en mer tillgänglig biblioteksverksamhet i hela kommunen.

Läs mer om landsbygdsbibliotekarien här

Bibliotekets evenemang

Hitta hit

Kontaktinformation

Vingåkers bibliotek

Bibliotekschef