Schools out i Tennisparken

Publicerad: 6 juni, 2019

5 juni var det SCHOOLS OUT i Vingåkers kommun. Kvällen blev en riktig folkfest och Tennisparken fylldes av människor i alla åldrar som tillsammans umgicks, lekte, åt mat, kopplade av i gräset eller i saccosäckar och festade på glass ifrån glasskiosken. Kvällen bjöd på musikupplevelser av Fadi, FMLY RIOT, Norra Promenaden, Maximilian Bergstrand och DJ Sebastian Saint.

För att trygga parken fanns många vuxna, både från kommunen och externa organisationer på plats. Miranda Tjejjour med sina volontärer och ungdomsmottagningen var där och minglade runt. Henning från IFO konkade vattendunkar så ingen skulle behöva gå törstig i sommarvärmen. Språkvänner var där med allt som behövs för ett lyckat kalas, nämligen saft och ballonger. Rebecka, Åsa och Joakim från fritidsgården ordnade utomhuslekar hela eftermiddagen och kvällen till alla barns förtjusning. Elin Petersson och Ellinor Larsson från upplevelse stod i kiosken och serverade glass i stora lass.

När det var dags för mat ringlade sig kön lång och Johan, upplevelsechef och Susanne, mat- och måltidschef stod redo att servera wok som var tillagad på plats. Det var många hungriga besökare och Vilma Vehapaj från Mat & måltider tog efter en stund över woken och serverade hela kvällen ut.

Siri Ward som är folkhälsosamordnare och leder projektet Framtidstro tycker kvällen blev lyckad.
– Det är kul att se så många människor i olika åldrar fira tillsammans. Att skapa en trygg plats där alla känner sig välkomna skapar framtidstro. Det spelar egentligen ingen roll vad vi firar, om det är skolavslutningen, Eid, starten på sommaren eller semestertider. Tennisparken är en perfekt plats för oss alla att mötas och ha trevligt tillsammans!

Eftermiddagen och kvällen var fantastiskt lyckad och det var tryggt och lugnt för alla på plats. Konferencierer för kvällen var Henrik Källman och Marwan Aqtash som höll energin uppe ända till sen kväll. Stor tack även till vår upplevelseenhet, mat&måltider och alla andra som gjorde kvällen möjlig. Tillsammans bygger vi framtidstro!

Mer aktuell information